Ratametsureiden lausunto

Rata2 - Ratamestarien lausunto ja ohjeita
OULU ROGAA JA ROLLAA·30. KESÄKUUTA 2016
Hieman tuli kiire toisen radan kanssa ja niin yksi rasti jäi reppuun ja ratamestarit riensivät jo muihin hommiin viikonlopuksi. Rasti 56 on siis kartalla ja leimattavissa GPS:llä, mutta rastilippu ehtii paikalle vasta tiistaina. Samoin tulostettuja karttoja on tarjolla vasta tiistaina.
Mutta asiaan. Huomenna 1.7. pääsee radalle jo heti aamusta, kunhan tulostaa kartan ja määritteet täältä.
Kartta on tällä kertaa pikakarttapalvelusta muokattu kartta, mittakaava n. 1:30 000 ja se on tarjolla PDF ja PNG formaateissa. Karttaan on lisätty polkuja joita sattui meidän reiteille (vapaalla kädellä, joten ihan tarkkoja niiden kulut eivät ole), mutta varmasti siellä on muitakin. Myös yksi polun alku on poistettu kartalta, kun sitä ei enää maastossa ollut. Kiellettyjä alueita kartassa ei ole, mutta muistakaa kiertää pihat mahdollisimman kaukaa, kuten myös viljellyt pellot. Kumpikaan ei kyllä sattunut meidän reiteille.
Maasto tarjoaa kaikkea normioululaista eli suota, jokea, hiekkaa, neulaspolkua ja kaikkea niiden väliltä. Lähtö ja Maali sijaitsevat Ruskotunturin huipulla, jotta saadaan hieman nousumetrejäkin reitille. Kavereita reitillä on tällähetkellä paikoin todella paljon, joten suosittelemme hyttyskarkotetta.
 Rasteja saimme tällä kertaa sijoitettua paljon myös lähdön/maalin läheisyyteen, joten uutuutena on 1h supersprintit jalan ja pyörällä.
HUOM! Kun aloitatte niin valitkaa tapahtumaksi Oulu Rogaa ja Rollaa 2/2016
Terveisin,
Suuret Seikkailijat eli Häpä ja Hotti

Rata1
Rastit ovat nyt maastossa ja hyvä niin, koska ratametsureilla ei ole enää puhtaita vaihtovaatteita ja pyykinpesijä on ottanu hatkat. :).

Tällä hetkellä märkää on paikoin, lumet alkavat olla sulaneet, maasto kuitenkin kuivuu vauhdilla. Reittivalintoja on paljon, “choose wisely”, muuten voi mennä vettä enemmänkin kenkään.

Kartta on n. 1:30 000 peruskartta, koko A4, rasteja on 30 eli haettavaa riittää. Osa rasteista on näkösällä, osa ei, varsinkin jos katsoimme jonkun tuholaisen siihen käyvän käsiksi. Rastin kartalla oleva numero on eri kuin maastossa olevassa lipussa on, katso tämä yhteys rastimääritteistä. KARTASSA olevan rastinumeron ENSIMMÄINEN numero kertoo kuinka monta pistettä rastista saa (esim. 93 → 9 pistettä)

Suunnitteluun voi käyttää niin kauan kuin haluaa. Emme voi kieltää mitään metodeja, mutta toivomme, että mahdollisimman paljon mennään “luomu” meiningillä ilman elektronisia avusteita ja etukäteistutustumisia. Toisaalta ekan “luomu” kerran jälkeen voi tietysti verrata kuinka hyvän tuloksen saisi, jos käyttää kaikkia apukeinoja :-) eli käyttäkää tätäkin mahdollisuutta hyväksenne.

Kaikkea ei näy kartalla, esim. osa poluista saattaa jatkuakin tai ilmestyä tyhjästä. Rastien välittömään läheisyyteen siis pääsee pyörällä vaikka kartta ei aina niin näytäkään. Pari seikkailullista rastia (35, 32) laitettiin myös, ne vaatii selkeän jalkautumisen fillaristeilla. Maastosta löytyy paljon herkullisia ja vähemmän herkullisia polkuja. Tossuilla kulkeville löytyy suoraa vaihtoehtoa, fillarilla kiertoa tulee selkeesti enemmän. Kiertämällä saattaa pitää tossut kuivana, mutta todennäköisesti ainakin lähiviikkoina voi mennä hieman vettä kenkään.

Pari kiellettyä aluetta on. Ne on merkitty punaisella raidoituksella. Oman turvallisuutenne vuoksi kehotamme pysymään niistä pois. Pysykää pois myös viljellyiltä pelloilta, nekin ovat kiellettyä aluetta. Myöskään Valkiaisjärven itäpuolella sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle ei ole asiaa kuten ei myöskään sen itäpuolella sijaitsevalle armeijan aidatulle varastoalueelle. Jos huomaat kiipeäväsi jonkun aidan yli, laske kymmeneen. :)

Lähtö ja Maali ovat eri paikoissa, mutta lähekkäin .Leimatkaa tarkasti nämä, muuten menee homma pieleen. Molemmat sijaitsevat Hiukkavaarassa, kartan osoittamassa kohdassa. Tarkemmat paikat löytyvät sitten kartasta. Lähtöpaikka on tässä http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=Oulu+Rogaa+ja+Rolla+1%2F2016&srs=EPSG%3A3067&y=7210933&x=432646&lang=fi

Tämä kaikki tapahtuu OMALLA VASTUULLA. Sen vuoksi suosittelemme, ettet ottaisi turhia riskejä esmes leikkimällä tarzania tai oikaisemalla yksin jonkun suon läpi. Autoteiden käyttäminen on sallittua, mutta ei suotavaa, tämä koskee varsinkin Ylikiimingin tietä, jota emme suosittele käytettävän. Tämä on vain harjoitusrogaining, olkaa varovaisia!

HUOM! Voit käydä radalla niin usein kuin haluat ja koska haluat. Ensimmäinen rata on auki 5.5. klo 5.55 - 26.6. klo 23.59. Seuraava rata on auki 1.7. klo 17.17 - 9.8. klo 23.59 ja kauden viimeinen 14.8. - 29.9.

Arvomme joitain tuotepalkintoja kaikkien osallistujien kesken. Jokainen rekisteröity rata on yksi arpalippu eli kannattaa siis kiertää ja useasti. Lisäksi jaamme arvonimiä, kuten Kesäkuun Gaselli (kesäkuun paras aika), Paras Peesaaja (kiertänyt jonkun toisen aikaisemmin kiertämän radan nopeammin) jne. Näistä pysyy parhaiten kärryillä tykkäämällä meistä Facebookissa.

t. Suuret Seikkailijat, Häpä ja Hotti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti