torstai 28. heinäkuuta 2016

Rokua Rogaa ja Rolla Speciaali !

Jep, vähän ylläriä kehiin eli extrarata Rokualla vain 80km Oulusta on auki! Jos joku ei ole vielä Rokualla käynyt niin nyt on yksi syy lisää nimittäin neulaspolut CHECK! korkeuserot CHECK! ja paljon muuta mitä ei Oulussa ja ei paljon muuallakaan Suomessa, Alla pari kuvaa siitä mitä on odotettavissa.Rata on hieman lyhyempi (18 rastia) ja siksi on vain 2h ja kaikki rastit sarjat. Rata on auki ja pysyy auki ainakin 28.8. asti. Rasteilla EI OLE rastilippuja, joten vain GPS leimaus toimii.

HUOM! koska ollaan maastollisesti herkällä alueella, käyttäkää mahdollisuuksien mukaan polkuja juostessa ja luonnonsuojelualueilla erityisesti.
HUOM! Piha-alueet eivät ole selkeästi merkittynä kartalla, Eli jos mökki ilmestyy näköpiiriin niin PITÄKÄÄ etäisyyttä niihin.

Ratamestreiden suosituksia reitille
1) Polkuja on paljon ja kaikkia ei ole kartalla, vaikka sinne lisäsimmekin omiamme. Ole tarkkana (varsinkin rasti 22, jonka ympärillä ei polut meidän mielestä mene niinkuin kartalla)
2) Lyhyin reitti ei aina ole paras ja iso polku ei ole aina nopein (pohjois- ja länsiosassa karttaa varsinkin)
3) Usein kannattaa mennä "rantareittejä" jos haluaa hienoa polkua (31, 71, 72 ja 53).
4)  Kannattaa nautiskella ja ajella vaikka pidemmän kautta. Näin tekivät ratametsuritkin ja aikaa kului kaikkiin rasteihin 3h 24min. Ja uimaankin ehdittiin matkalla.

5) Maali on Rokuanhovin terassilla, joten itsensä on helppo palkita reitin jälkeen (ja jäädä vaikka tanssimaan jos siltä tuntuu ja päivä on oikea)


Tässä kartta ja rastimääritteet. Näitä tulee myös Rokuanhoville, kunhan seuraavan kerran menen sinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti