torstai 28. syyskuuta 2017

Ratamestareiden aatoksia

Kartat (2xA3) näyttää hyvältä ja selkeältä. Karttoihin on lisätty Oulun maastopyöräilykartan polkuja, mutta kaikkia pieniä polkuja siinä ei silti näy. Polkujen paksuudesta voi osittain päätellä polkujen kulkukelpoisuutta. Suurin osa poluista on täysin ajettavia/juostavia, mutta myös teknisiä polkuja mahtuu mukaan. Ainakin yhden rastin ympärille on syntynyt varsin nopeasti uusia teitä, joita ei näy kartassa. Otathan huomioon myös kartalla näkyvät kielletyt alueet, joille ei ole asiaa. Vältä myös pihoja ja peltoja.

Maasto jakautuu selkeästi useampaan maastotyyppiin. Asuttuihin alueisiin, Oululaiseen pasikkoon, maaseutuun ja perinteiseen oululaiseen metsämaastoon. Merta ja jokisuistoakin pääsee varmasti ihailemaan. Korkeuseroja löytyy yllättävän paljon, mutta kaikkien kukkuloiden päälle ei ole pakko kiivetä. :) Joistakin paikoista saattaa löytyä myös pitkospuita, mutta se saattavat olla liukkaita, joten olkee varovaisia.

Rasteja on todella paljon, mikä korostaa hyvän suunnittelun merkitystä. Voimme käsi sydämellä sanoa, että tällä kertaa kukaan ei ehdi hakemaan kaikkia rasteja annetussa ajassa. :)

Sää näyttäisi olevan yö-rogainingia varten optimaalinen. Sää on vuodenaikaan nähden lämmin. Pilvien ja sumun mahdollisuus on hyvin suuri, joka voi vaikuttaa näkyvyyteen ja kannattaa ottaa huomioon reittisuunnittelussa. Ottakaa riittävästi valoja mukaan. Jos vilu kapajaa, niin tervetuloa lämmittelemään makkararastille.

Tervetuloa selättämään pimeys. Ja hyvää yötä! :)

Suuret Seikkailijat (Häpä ja Hotti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti